LUOTONANTO

Yhä useampi maksumuistutus seniorille

Tuoreesta Lindorff Analyysistä selviää, että vaikka maksuviiveet painottuvat entistä nuorimpiin ikäryhmiin, myös senioreiden maksumuistutukset ovat yleistyneet lyhyessä ajassa.

Maksukäyttäymisen trendit 2016

Näin suomalaiset kuluttajat ja yritykset maksavat laskujaan.

Erääntyneistä laskuista muistutetaan tavallisimmin 25–34-vuotiaita kuluttajia. Seniorikansalaisilla maksuviiveet ovat harvinaisempia kuin muissa ikäryhmissä. Silti yli 70-vuotiaiden osuus maksumuistutuksia saaneista on kaksikertaistunut kolmessa vuodessa.

Kuluttajien maksuajat nopeutuivat

Keskimäärin suomalaiset maksoivat eräpäivästä myöhästyneen laskun viime vuonna 44 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen. Aika oli 2 päivää nopeampi kuin vuonna 2015. Erääntynyt yrityslasku maksettiin vain päivää kuluttajalaskua nopeammin, 43 päivässä.

Maksuaikojen nopeutumista selittää osin se, että laskuttajat ja velkojat aloittavat perinnän aikaisempaa nopeammin. Edelleenkin laskun eräpäivästä ehtii kulua yli kuukausi ennen perinnän käynnistämistä.

Yritysten maksuhäiriöt laskussa

Yritysten maksuhäiriöissä tapahtui viime vuonna selkeä muutos parempaan: uusia maksuhäiriömerkintöjä rekisteröitiin 11 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Trattaprotestit vähenivät peräti 14 prosentilla. Sen sijaan kuluttajien maksuhäiriöt lisääntyivät hiukan. Vuoden 2016 lopussa 373 100 suomalaisella eli 8,5 prosentilla täysi-ikäisistä oli voimassa olevia maksuhäiriöitä luottotietorekisterissä.

Tutustu tarkemmin trendeihin ja tilastoihin lataamalla Lindorff Analyysi.Lindorff Analyysi on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä tilastovertailu luotonhallinnan, maksamisen ja verkkokaupan trendeistä. Tilastot perustuvat Lindorff Oy:n omiin tietokantoihin sekä julkisesti saatavilla oleviin lähteisiin.

29.3.2017
Infografiikka Linda Macken
Lataa tästä verkko-ostamisen avainluvuista kertova Lindorff Analyysi

 

 

Nämä asiakasryhmät ostavat verkossa laskulla!