PALVELUKOKEMUS

Laskulla maksaminen voi parantaa asiakastyytyväisyyttä – Katso video!

Terveystalo aikoo pärjätä kilpailussa panostamalla erinomaiseen asiakastyytyväisyyteen. Se puolestaan edellyttää, että hoitoketju on sujuva, saumaton ja laadukas. Maksaminen on osa laadukasta hoitoketjua.

– Laadukas hoitoketju on kaiken aa ja oo. Terveydenhoidossa ei voi ajatella vain yhtä yksittäistä lääkärikäyntiä, vaan on kehitettävä koko hoitoketjua. Esimerkiksi polvileikkauksessa kaikkien hoitokertojen on muodostettava saumaton kokonaisuus, aina ensimmäisestä lääkärikäynnistä viimeiseen fysioterapiaan saakka, Terveystalon talousjohtaja Ilkka Laurila kuvailee.

Asiakaskokemuksen näkökulmasta hoitoketjuun liittyy paljon muitakin vaiheita kuin varsinaiset hoitokäynnit.

– Ajanvarauksen, ilmoittautumisen ja kaiken muun asioinnin on sujuttava kitkatta. Vaikka hoito olisi kuinka hyvää, asiakaskokemus on huono, jos muu prosessi tökkii. Sama pätee maksamiseen. Sen on sujuttava helposti, ja asiakkaan on voitava valita itselleen sopiva maksutapa.

Sujuvan maksamisen nimissä Terveystalo tarjoaakin muiden maksutapojen ohella Terveystalo Lasku -palvelun, jonka ansiosta asiakkaat voivat maksaa hoitonsa laskulla tai erissä.

Laskulla maksamisen mahdollistaminen tärkeää

Mahdollisuus maksaa laskulla tai erissä tarjoaa asiakkaille paitsi joustavuutta, myös mahdollisuuden pitää parempaa huolta terveydestään.

– Jos vaikka asiakkaalle tulee äkillinen tarve magneettikuvaukseen, hän voi toimia heti sen sijaan, että jäisi säästämään sitä varten tai jonottaisi julkisen puolen palveluun, Laurila toteaa.

Maksuratkaisut osa uusien palvelujen kehittämistä

Digitalisoitumisen myötä hoitoketju monimuotoistuu.

– Myös terveydenhuollossa digitaaliset palvelut tulevat muuttamaan nykyisiä käytäntöjä. Meidän alallamme muutos ei ehkä ole niin nopeaa, sillä tämä on niin ihmislähtöistä toimintaa. Joka tapauksessa digitalisaatio tulee. Epäselvää on vain, millä tavalla ja millä vauhdilla, Laurila tuumailee.

Perinteisen mallin ja uusien palveluiden yhdistäminen tarjoaa herkullisia mahdollisuuksia kehittää hoitoketjua.

– Digitaalinen maailma tarjoaa niin paljon uusia kiinnostavia vaihtoehtoja, vaikkapa puhelinkonsultaatioita tai videolääkäreitä. Asiakkuuden mallikin tulee muuttumaan siten, että asiakas voi hoitaa koko asiakkuuttaan verkossa tai mobiilisovelluksella. Sovellus muistuttaa käynneistä, ehdottaa sopivia aikoja, pyytää vahvistamaan ajan, muistuttaa lääkityksestä, antaa ohjeita kotihoitoon ja mitä kaikkea vielä.

Maksuratkaisuilla on keskeinen osa myös tulevaisuuden hoitoketjua kehitettäessä.

– Tällaisia uusia palveluja on varsin vaikea kehittää, jollei niihin saada saumattomasti liitettyä nykyaikaisia ja sujuvia maksuratkaisuja, Laurila summaa.

Terveystalo

Terveystalo on verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys, joka tarjoaa terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea.

  • 2,5 miljoonaa lääkärikäyntiä vuodessa
  • 4 miljoonaa potilaskäyntiä vuodessa
  • 17 lääkärikeskus-sairaalaa
  • 6 500 terveydenhuollon ammattilaista

Terveystalo Lasku

  • Lindorffin tuottaman maksuratkaisun avulla asiakas voi valita, maksaako koko summan kerralla vai pienemmissä erissä.
  • Erämaksumahdollisuuden ansiosta asiakas voi tulla hoitoon heti, kun tarve ilmenee.
15.9.2015
Teksti: Lassi Hakkarainen
Kuva: Markus Hyvärinen