Meistä

Fuusio muuttui omistajanvaihdokseksi

13.06.2017 3 min lukuaika

Vielä alkuvuonna 2017 Lindorff ja Intrum Justitia suunnittelivat yhdistyvänsä kaikilla markkinoilla Euroopassa. Vahvistus suunnitelmien muuttumiselle on nyt tullut. Toimitusjohtajamme Tuija Keronen analysoi tilannetta blogissaan.

Vielä alkuvuonna 2017 Lindorff ja Intrum Justitia suunnittelivat yhdistyvänsä kaikilla markkinoilla Euroopassa. Vahvistus suunnitelmien muuttumiselle on nyt tullut. Toimitusjohtajamme Tuija Keronen analysoi tilannetta blogissaan.

Vuosi on ollut meille yrityksenä ja henkilökohtaisestikin johtajaurallani poikkeuksellisen vaiherikas: vielä alkuvuonna Lindorff ja Intrum Justitia suunnittelivat yhdistyvänsä kaikilla markkinoilla Euroopassa. Vahvistus suunnitelmien muuttumiselle on nyt tullut.

Euroopan komissio varmistaa ja tulee jatkossakin varmistamaan, että kilpailu luotonhallinnan ja perinnän markkinoilla säilyy ja ettei yhdellekään yhtiölle synny määräävää markkina-asemaa. Moni suomalainen toimija on komission markkinatestauksessa kertonut haluavansa mieluummin valita kahden vahvan luotonhallinnan palvelukumppanin välillä, kuin hyötyä toimialan kansainvälisen jätin tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Näitä näkemyksiä on luonnollisesti kunnioitettava, ja olemme Suomessa niistä vähän ylpeitäkin. Meidän kohdallamme se on johtanut eiliseen uutiseen ja uuteen vaihteeseen: omistajamme vaihtuu Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Myynti koskee myös Norjan Intrumin liiketoimintaa.

Avoin ja rehti vuoropuhelu asiakkaiden ja palvelukumppanin välillä on hyvän palvelusuhteen ytimessä – ja siinä haluamme onnistua jatkossakin. Uusi omistajamme tulee selviämään kuuden seuraavan kuukauden kuluessa, ja kerromme siitä heti kun se on tiedossa.

Meille, asiakkaillemme ja myös nykyiselle omistajallemme on tärkeää, että toimimme vahvana yrityksenä markkinoilla ja kaikki nykyiset palvelumme jatkuvat häiriöttä. Tätä edellyttää myös Euroopan komissio. Asiakassopimukset, tukitoiminnot ja keskeiset tuotantojärjestelmät sekä koko henkilöstö siirtyvät uudelle omistajalle yhdessä, elinvoimaisena kokonaisuutena ja vahvana luotonhallinnan palveluyrityksenä.

Koko henkilöstö. Tässä haluan viivähtää hetken. Kun aloitin Lindorffin toimitusjohtajana vähän yli kaksi vuotta sitten, olin vaikuttunut siitä, miten eteenpäin katsovia ihmisiä meillä on töissä, ja millaisilla uusilla palveluilla olimme jo silloin tukemassa digitalisoituvaa kauppaa, parempia luottopäätöksiä ja maksuvaikeuksissa painiskelevia ihmisiä. Moni Lindorffin tätä nykyä kansainvälisesti tarjoama palvelukonsepti on ideoitu ja kehitetty pitkälti suomalaisten lindorffilaisten voimin.

Olen edelleen usein vaikuttunut ihmisistämme, heidän osaamisestaan ja sitoutumisestaan asiakkaisiin. Irtaudumme nyt Lindorff-konsernista ja yhdistyvästä yhtiöstä, mutta kykymme kehittää ja luoda vahvoja suhteita sekä datan kaupallistamisen tuomat hyödyt asiakkaillemme pysyvät. Otteemme suomalaisten yritysten aktiivisena palvelukumppanina ja ihmisten auttamisessa maksuongelmissa ei ainakaan herpaannu.

13.6.2017
Tuija Keronen

Tuija Keronen

Tuija Keronen on Lowell Suomi Oy:n toimitusjohtaja ja palveluliiketoiminnan ammattilainen. Kiinnostunut digitalisaatiosta ja uskoo pohjoismaiseen kumppanuusosaamiseen.

fuusio meistä yrityskauppa Lindorff Intrum Justitia Lindorff ja Intrum yhdistyminen