MAKSAMISEN MUUTOS

E-lasku huolehtii eräpäivistä kesälläkin

E-laskut maksetaan selvästi varmemmin ajallaan kuin paperiset tai sähköpostiin saapuneet laskut. Jos laskusi tuppaavat unohtumaan tai maksaminen venyy, valitse maksutavaksi e-lasku. E-lasku varmistaa, etteivät maksut jää viipymään lomareissujenkaan aikana.

E-lasku huolehtii eräpäivistä kesälläkään

Ihmisillä on eräpäivinä muutakin tekemistä kuin laskun maksu. E-lasku pitää huolta eräpäivistä.

Suomalaiset maksavat e-laskut selvästi tunnollisemmin kuin postiluukkuun tai sähköpostiin tulleet laskut. Lindorffin tutkimusten mukaan kuluttajille toimitetuista paperilaskuista kolme kymmenestä (29 prosenttia) myöhästyy eräpäivästä. E-laskuista näin käy vain joka kymmenennelle (12 prosenttia).

Siksi kannattaa muuttaa e-laskuiksi kaikki laskut, joiden kohdalla se on mahdollista – varsinkin jos tuntuu että paperilaskut hukkuvat muun postin joukkoon tai unohtuvat tietokoneen viereen odottamaan maksamista.

E-lasku on lomailijalle ylivertainen valinta

E-lasku helpottaa laskujen hoitamista erityisesti kesäaikaan. Kun matkustellaan ja lomaillaan, ei ole kiire kotiin tarkistamaan, onko posti tuonut uutta maksettavaa. Laskut löytyvät verkkopankista, ja maksutkin voi ajastaa automaattisiksi veloituksiksi.

Finanssialan tuoreen tutkimuksen mukaan kolme neljästä verkkopankissa maksavista suomalaisista saa e-laskuja suoraan verkkopankkiinsa. E-laskupalveluiden käyttöä ovat lisänneet eniten 18–44-vuotiaat verkkopankkimaksajat.

Yrityslaskutuksessa sähköisyys on jo standardi – siellä myös maksuhuomautukset ja -vaatimukset ovat siirtymässä yhdenmukaiseen prosessiin verkkolaskujen kanssa.

E-lasku tulee kaikille halvemmaksi

Maksuvarmuus on e-laskuilla ylivoimainen: Lindorffin laskutuspalvelussa välitetyistä e-laskuista käytännössä kaikki maksetaan loppuun viimeistään kuukausi eräpäivän jälkeen.

Merkittävä e-laskun etu kuluttajalle on paitsi helppous myös edullisuus: kun laskut tulee hoidettua ajallaan, myös maksumuistutuksista seuraavilta maksuilta välttyy.

Paperilasku on myös tuhlausta: laskuttaja tulostaa sähköisessä muodossa olevan aineiston paperille ja lähettää sen asiakkaalle, joka muuttaa sen taas maksaessaan sähköiseen muotoon. Tätä voisi luonnehtia Finanssialan mukaan resurssien hukkaan heittämiseksi sekä luonnon että työajan kannalta.

21.6.2017
Kuva iStockphoto
Lataa Lindorff analyysi tästä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkko- ja paperilasku yleisimmät laskujen toimitustavat

Verkkolaskut maksetaan parhaiten