TALOUSHALLINTO

Access – laskutuksesta parempaa palvelua

Uudistunut Access tarjoaa talousammattilaisille sujuvan näkymän laskutuksen tilaan, ennen ja jälkeen eräpäivän. – On hyvä, että minulla on käytössäni kaikki asiakasta koskevat tiedot, Sirpa Vilkuna Lahti Energiasta sanoo.

Lindorffin sopimusasiakkaille tarjoama Access-verkkopalvelu sai viime vuoden lopulla uusia ominaisuuksia. Suurin uudistus oli laskutuspalvelun liittäminen Accessiin. Toinen oli laskutuksen ja perinnän toimintojen tiivis integrointi.

Uudistukset saavat kiitosta taloushallinnon ammattilaisilta.

– Käytän Accessia päivittäin, kun myyjämme tai asiakkaamme ottaa yhteyden luotonvalvonta-asioissa. Accessista näen suoraan asiakkaan reskontran tilanteen, Atria-konserniin kuuluvan A-Rehun rahoituspäällikkö Leena Lampinen sanoo.

Lampinen vastaa muun muassa asiakkaiden luotonhallinnasta. Lindorffin kanssa hän on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2008 saakka.

Lampisen lisäksi osalla A-Rehun myyjistä sekä koko A-Rehun taloushallinnolla on pääsy Accessiin ja sen reaaliaikaisiin laskutustietoihin. Laskutuksen rutiineja pyörittävät Lindorffin ammattilaiset.

– Viime syksynä tapahtunut Accessin muutos on ollut kokonaisuutena hyvä parannus. Aluksi se tietysti vaati hieman opettelua.

Erityisen tyytyväinen hän on moderneihin laskutusominaisuuksiin ja monipuolisiin tapoihin nähdä kerralla asiakkaan tiedot.

– Saan Accessista kätevästi tiliotteen tai asiakaskortin, josta näkyy kaikki asiakkaat tapahtumat. Muun muassa asiakkaan suoritukset ja niiden kohdistukset tulevat hienosti kerralla näkyviin. Myös kokonaiskuvan perinnästä saan entistä helpommin esille, Lampinen sanoo.

A-Rehun rahoituspäällikkö Leena Lampinen

Accessista näen suoraan asiakkaan reskontran tilanteen, A-Rehun rahoituspäällikkö Leena Lampinen sanoo.

Laskun voi lähettää tiedoksi

Leena Lampisen mukaan Access on nyt selvästi helpompi käyttää. Kaikki toiminnot saatavista ovat samassa järjestelmässä.

– Erityisen kätevää on, että voin itse lähettää asiakkaalle sähköpostin liitteenä kopion hänelle menneestä laskusta. Näen myös asiakkaan tai laskun historiassa tehdyt toimenpiteet tai kommentit sivupalkissa.

Lahti Energian mittauksen hallinnan esimies Sirpa Vilkuna johtaa yksikköä, jonka tehtävänä on hoitaa energiankulutukseen liittyvä sanomaliikenne, tasehallinta ja mittaustiedot sekä luoda laskutusajot, jotka siirretään Lindorffiin laskujen muodostamista varten.

– Käytän Accessia lähinnä silloin, kun tarvitsen tietoja asiakkaan maksujen tilanteesta: mikä on ollut maksupäivä, onko maksut hoidettu tai onko maksupäivää muutettu. Lindorffin asiakaspalvelu hoitaa pääosan näistäkin asioista, mutta joskus asiakkaat ottavat myös meihin yhteyden. Silloin on hyvä, että minulla on käytössäni kaikki asiakasta koskevat tiedot, Vilkuna sanoo.

Accessin käyttö on Vilkunan mielestä vaivatonta ja sen käyttöliittymä on selkeä.

– Tämä on helppo ja hyvin suunniteltu järjestelmä. Kaikki tiedot löytyvät helposti. Näen samasta kanavasta sekä laskutus- että perintätiedot.

Lahti Energian mittauksen hallinnan esimies Sirpa Vilkuna

On hyvä että näen samasta kanavasta sekä laskutus- että perintätiedot, Lahti Energian mittauksen hallinnan esimies Sirpa Vilkuna toteaa.

Läpinäkyvyys parantaa asiakaspalvelua

Yksi yhtenäinen luotonhallinnan verkkopalvelu on ollut Lindorffissa palvelukehityksen tavoitteena jo pitkään. Asiakaspalvelupäällikkö Marika Laakso on nyt saavutettuun tulokseen tyytyväinen.

– Vaikka palveluprosessit ovat ulkoistettuja, talousammattilaisilla on tarve seurata ja ohjata niitä. Läpinäkyvä yhteys laskutukseen ja perintään mahdollistaa myös hyvän palvelun kaikissa tilanteissa, oli kyse sisäisistä tai ulkoisista asiakkaista, Laakso sanoo.

Access on myös tehokas ja käytännöllinen kanava taloushallinnon ammattilaisten ja Lindorffin asiantuntijan yhteydenpitoon. Digitaaliset vuorovaikutusmahdollisuudet tulevat paranemaan entisestään, Laakso lupaa.

Palvelukehittäjien suunnittelupöydiltä on tulossa myös lisää parannuksia perintäosion käytettävyyteen sekä helpotusta siirtymiin laskujen ja maksukehotusten välillä.

Käyttäjäkokemuksen parantamiseksi Lindorffissa toteutettiin muun muassa viime syksynä laaja palvelumuotoiluhanke, jossa keskityttiin erityisesti Accessin perintäosuuden kehittämiseen.

– Toivon, että saamme asiakkailta jatkossakin paljon palautetta palvelustamme. Se on paras lähtökohta kaikelle käytettävyyskehitykselle, Laakso sanoo.

Yhdellä kirjautumisella kaikki tämä!

  • Myyntisaatavien ketjua luottopäätöksestä perintään voi nyt hallita yhdessä verkkoportaalissa.
  • Luottotietopalvelut ja myyntireskontra yhdessä paikassa.
  • Uusia raportointipohjia ja parannuksia vanhoihin raporttipohjiin.
  • Päivitetty ulkoasu ja moderni käytettävyys.
  • Suuri määrä päivittäistä työtä helpottavia parannuksia, kuten mahdollisuus lähettää laskukopio sähköpostina sekä asiantuntijoiden välisen keskusteluhistorian säilyminen.

Tunnukset Accessiin?

Lindorffin asiakastiimi auttaa:
puh. 010 2700 534 (ma-to 8-17, pe 8-16)

Lindorff Access -palveluportaali

Asiakaswebinaarit kotisivuillamme

29.3.2016
Teksti: Jukka Nortio
Kuvat: Aki Loponen ja Jussi Mustikkamaa